Nog 100 startplekken

Op dit moment zijn er nog 100 startplekken beschikbaar. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om meer dan 240 atleten toe te laten. Er zijn nog plekken op alle vier afstanden. Aarzel dus niet en schrijf vandaag nog in via inschrijven.nl/orderbostrail.

De inschrijving staat nog tot en met 1 oktober open. Na-inschrijving op de wedstrijddag zelf is dit jaar niet mogelijk.

Inschrijving opent op 1 augustus!

Beste trailrunners!

Vanaf zaterdag 1 augustus a.s. kan er worden ingeschreven op de diverse trailruns! Dat kan via inschrijven.nl/orderbostrail.

Let op: Na-inschrijving op de wedstrijddag zelf is niet mogelijk vanwege het gelimiteerd aantal deelnemers (maximaal 240).

Belangrijke informatie: Dit jaar worden de 8,5 km, de 14 km en de 20,2 km i.v.m. de Coronaregels gehouden in de vorm van een individuele tijdloop. Hiermee wordt een massastart voorkomen. Dit houdt concreet in dat:

  • startgroepjes van 3 lopers gaan van start met een interval van 30 seconden.
  • Bij de start wordt een onderlinge afstand van 1,5m aangehouden. De eerste 50m lopen de 3 lopers in een eigen baan.
  • Per afstand er maximaal 60 lopers worden toegelaten. Het tijdverschil tussen het eerste en het laatste startgroepje bedraagt per afstand dus 10 minuten.
  • De snelste lopers als eerste van start gaan. Bij inschrijven moet dan ook een reĆ«le indicatie van de eindtijd worden opgegeven.
  • Per loper de nettotijd wordt geregistreerd d.m.v. IPICO-chipregistratie. De volgorde van binnenkomst is dus niet van invloed op de uitslag.
  • Verdere instructies volgen na inschrijving.

De kidstrail (leeftijd 8-12 jaar) vindt met een normale massastart plaats omdat kinderen in die leeftijdsgroep zich niet aan de 1,5m-regel hoeven te houden.

Anders, maar net zo mooi!

Dit jaar een andere opzet dan de vorige twee edities. Waarom? De Coronaregels rondom ”social distancing” dwingen ons er helaas toe.

De 8,5 km / 14 km /20,2 km doen we dit jaar in de vorm van een individuele tijdloop. Groepjes van drie lopers gaan met een interval van 30 seconden van start. Hiermee voorkomen we drukte in het startgebied en kunnen we de 1,5m-regel goed handhaven. En je leest het goed: we hebben nieuwe afstanden! Om het nog wat uitdagender te maken een ruime 20km. Net geen halve marathon, maar hij voelt wel zo!

Een andere noviteit: Er is dit jaar ook een Kidstrail! Kinderen tussen 8-12 jaar zijn welkom op een uitdagend parcours over 2,8km. Deze afstand gaat met een normale massastart van start omdat kinderen in deze leeftijd onderling de 1,5m niet hoeven te hanteren.

Binnenkort zetten we de inschrijving open op inschrijven.nl. Houd dus de site of onze Facebookpagina in de gaten!